// Starlight ϟ
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Bloggers!
Friday • 3:30 AM • 0 comments


Hello, Earthlings! So, memandangkan hari Lembaran sudah pun mengunjung tiba ingin sya ucapkan di sini Selamat Hari Raya Aidilfitri~ Maaf Zahir dan Batin. Sya nak minta maaf kalau selama sya berblogging ni, sya ada terkasar bahasa, tersinggung ke apa ke sama ada sengaja ataupun tidak sengaja. Burn eh semua, 0-0 okay? By the way, puasa amacam? Cukup tak sebulan? Kalau tak cukup atas sebab-sebab tertentu rajin-rajinkanlah ganti sekarang. Nanti tak adalah susah. Tahun ni sya beraya dekat Perak, kampung belah ayah sya. Tahun ni raya, tak macam tahun tahun yang lepas. Raya sekejap je. Yelah, sya tahun ni PMR and kakak sya pula SPM. Dua-dua dalam zon kecemasan. Lagipun, sya nak raya dekat Melaka dengan nenek sya. Sebab dah lama sya tak jumpa nenek sya. Haritu, nenek sya ada datang KL tapi, mak dengan ayah sya je pergi jenguk. Sya tak ikut sebab time tu dah lewat sangat dalam pukul 12. Esoknya pula sekolah. 

Antara faktor kenapa raya tahun ni tak best ialah tahun ni raya dekat Perak. Sya nak raya dekat Melaka, so kira macam mogok lah :P Second, sya tak suka satu keluarga ni. Ya Allah! kalau bab canang cerita memang A+ you know. Astaghfirullahhalazim! Baru je minta maaf. Sorry sorry. Thirdly, para pakcik-makcik yang version student mengelabah. Nak bajet good-good je dekat kampung. Nasib baik sya boleh bersabar kalau tak memang diorang tak nak jejak kaki lagi dekat situ -,- Fourthly, pakcik, abang dan adik sedara yang amat gatal. Case pakcik tak habis-habis nak mengorat sya dengan kakak sya. Padahal baru ada 1 anak, nak tunjuk belang dah. Sya tengok isteri dia tu macam dah anggap sya ni musuh dia nak berebutkan suami dia yang gatal tu. Eiii, tak kuasa sya! Case abang sedara, terpandang-pandang, tersengih-sengih, terkenyit-kenyit. Mata tu dah juling dah lah ada hati nak ngorat orang. Case adik sedara pula gatal sangat. Sampai sya nak tidur dia still ada dekat sebelah. Kena perli dulu baru reti-reti nak pergi. Kalau tak memang sikit-sikit panggil sya. Adik kandung sya pun tak ada nak mengada-ngada macam dia. 

Kalau sya senaraikan lagi, confirm korang tak larat nak baca. Kang tak pasal-pasal korang tweet "Jangan baca blog Syafiqah sebab dia punya entry lebih 800 patah perkataan." Eleh, macam lah ada orang baca blog sya ni kan :( So, itulah antara punca kenapa tahun ni raya sya tak macam tahun yang sebelum ni. Lagi-lagi dengan PMR sibuk nak menakutkan orang lagi lah sya tak ada mood nak celebrate raya tahun ni. Lagipun stay kampung 4 hari je. Hari Rabu sya dah balik KL. Nasib baik lah tak adalah sya kena layan mereka-mereka yang hanya ingin menyakitkan hati ini. Okaylah, sebelum sya mengundur diri sya ingin mohon maaf sekali manalah tahu kutt-kutt ada terkasar bahasa sampai tersinggung tahap max dengan entry sya kali ni sampai nak baling buah tembikai 10 biji dekat lappy, okay? Here a few pictures:-





Raya tahun ni mungkin bermakna jika Mentos disisi :')

Assalamualaikum! Annyeong!

xoxo, syaaa




Ze Superwoman



Annyeonghaseyo, my name is Sya. Welcome to Stardust ! Do follow me and please leave your footprints at my Cbox, okay? Haters , Anons , Copying , Spamming , Ripping and Others are NOT allowed. Don't like my blog? Press Ctrl + Shift + W .  Chingu (s)

I Miss You, Mentos. But you never notice it..



Ze Navigations

Profile
Stuff

Ze Tagboard

Spread some love ♥
No harsh words~

Ze Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Sya

Ze Music

To him. The one who always make me smile. The one who seems to be protective to me. The one who care about me more than himself. I heart you Dear :')