// Starlight ϟ
Cute MP3
Friday • 7:36 AM • 0 comments

Tumblr_m41d5n4vdr1rnh8t9o1_500_large


Hello, Earthlings! Hari ni sya nak buat tutorials MP3 macam sya tu. tak tahu yang mana satu? hrmmmmm, click gambar dekat bawah ni untuk tumbesaran.


Tatacaranya bermula ...................
1. korang click sini. then, korang click Generator. 


2. bahagian Category : click Colors. korang tukar lah warna bgcolor, loadingcolor, buttoncolor, slidercolor mengikut cita rasa korang sendiri.

3. bahagian Category : tukar balik pergi Generator. scroll bawah sikit nampak Autoplay, tu dia 0 kan? tukar kepada 1.

4. sekarang URL MP3 korang. kalau tak tahu nak cari dekat mana Click sini. 

5. cari lagu mana yang korang nak tu, then click. dia akan keluar macam gambar bawah ni. korang kena cari dia punya URL. korang cari URL dia dekat kotak merah tu. kalau dekat bahagian atas tempat bio lagu tu ada Direct, korang copy je URL tu.


6. if korang tak tahu yang mana dia punya URL, kalau korang cari dekat HTML Embed tu lah, ni contoh dia.

<strong>Teen Top - Going Crazy Teen Top</strong><br /><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" width="203" height="20"> <param name="wmode" value="transparent"/> <param name="movie" value="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" /> <param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=http://irondj.net/mix/file/13681/02_TEEN_TOP_-_GOING_CRAZY.mp3&showstop=1&showvolume=1&showloading=always&volumeheight=9&width=203&height=20" /></object> <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Firondj.net%2Fusers%2F3153%2Fmixes%2F13681&layout=button_count&show_faces=true&width=70&action=like&font=arial&colorscheme=dark&height=20" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:70px; height:20px;" allowTransparency="true"></iframe><br />  <a href="http://irondj.net/users/3153/mixes/13681">download</a>  / <a href="http://click.linksynergy.com/fs-bin/stat?id=l6vzrRhlsiE&offerid=146261&type=3&subid=0&tmpid=1826&RD_PARM1=http%253A%252F%252Fitunes.apple.com%252Fus%252Falbum%252Fteen-top%252Fid494003120%253Fi%253D494003123%2526uo%253D4%2526partnerId%253D30" target="itunes_store" title="Buy: Going Crazy Teen Top">iTunes</a> / <a href="http://irondj.net">iron dj</a> 
yang warna merah itulah URL dia.

7. lepas dah copy URL tu, korang pergi balik dekat MP3, korang paste dekat instruction 4.

8. korang copy HTML Code dan paste kan dekat mana yang korang suka. kalau korang nak MP3 dekat atas Cbox, korang pastelah dekat atas code Cbox.

9. Preview then save. kalau tak faham bagitahu :3

Assalamualaikum! Annyeong!
xoxo, syaaa




Ze Superwoman



Annyeonghaseyo, my name is Sya. Welcome to Stardust ! Do follow me and please leave your footprints at my Cbox, okay? Haters , Anons , Copying , Spamming , Ripping and Others are NOT allowed. Don't like my blog? Press Ctrl + Shift + W .  Chingu (s)

I Miss You, Mentos. But you never notice it..



Ze Navigations

Profile
Stuff

Ze Tagboard

Spread some love ♥
No harsh words~

Ze Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Sya

Ze Music

To him. The one who always make me smile. The one who seems to be protective to me. The one who care about me more than himself. I heart you Dear :')