// Starlight ϟ
PMR IS COMING!
Saturday • 9:13 AM • 0 comments



Hello, Earthlings! Nampak tajuk atas tu? Tak nampak? Meh sini sya tunjukkan.... 

|
|
|
|
V

PMR IS COMING!

Okay, dah nampak? Kalau masih belum nampak diminta segera berjumpa dengan doktor okay. For your own sake too. :P So, hari ni 1 September. #WishSeptember is i can concentrate on my study and remember all my teacher's tips for exam (y) Sekarang ni sya betul-betul takut sebab real PMR nak datang dah~ Tinggal beberapa minggu je lagi.. Sya takut sya akan kecewakan harapan ibu dan ayah sya. Diorang dah banyak berkorban untuk membesarkan sya selama ni. So, sya rasa kejayaan sya dalam PMR mungkin dapat mengembirakan hati mereka. Doakan sya okay? I'll pray for you guys too. For all of us :')

Okay, hari ni sya nak cerita yang mood raya sya still 60% and study still 40%~ Boleh sesiapa tolong balance kan tak? Sya sendiri takut bila sedar yang diri sya ni still tak sedar-sedar PMR dah dekat.. harap je tulis status, tweet and entry pasal PMR but still online. Buku still campak bawah katil. Sya tak tahu kenapa sya macam ni. Even diri sya sendiri tak faham diri sya, inikan pula korang kan? Ada sesiapa nak bagi nasihat? Seriously, sya perlukan nasihat korang kalau tak pun sekalung doa pun jadilah~ Sya cuma harapkan masa korang hanya beberapa minit untuk mendoakan kejayaan sya, begitu juga dengan orang lain. Kita sama-sama berjaya dalam PMR, deal? Okay, deal! So, mungkin after this sya akan bersara menjadi blogger girl. After PMR, i will start blogging back. Just wait for me, okay? Will miss you guys :')

I don't know what i'm felt right now, but the sure thing is
when i'm with you i felt the same thing when i'm with Mentos :')

Assalamualaikum! Annyeong!
xoxo, syaaa


Selamat Hari Raya Aidilfitri, Bloggers!
Friday • 3:30 AM • 0 comments


Hello, Earthlings! So, memandangkan hari Lembaran sudah pun mengunjung tiba ingin sya ucapkan di sini Selamat Hari Raya Aidilfitri~ Maaf Zahir dan Batin. Sya nak minta maaf kalau selama sya berblogging ni, sya ada terkasar bahasa, tersinggung ke apa ke sama ada sengaja ataupun tidak sengaja. Burn eh semua, 0-0 okay? By the way, puasa amacam? Cukup tak sebulan? Kalau tak cukup atas sebab-sebab tertentu rajin-rajinkanlah ganti sekarang. Nanti tak adalah susah. Tahun ni sya beraya dekat Perak, kampung belah ayah sya. Tahun ni raya, tak macam tahun tahun yang lepas. Raya sekejap je. Yelah, sya tahun ni PMR and kakak sya pula SPM. Dua-dua dalam zon kecemasan. Lagipun, sya nak raya dekat Melaka dengan nenek sya. Sebab dah lama sya tak jumpa nenek sya. Haritu, nenek sya ada datang KL tapi, mak dengan ayah sya je pergi jenguk. Sya tak ikut sebab time tu dah lewat sangat dalam pukul 12. Esoknya pula sekolah. 

Antara faktor kenapa raya tahun ni tak best ialah tahun ni raya dekat Perak. Sya nak raya dekat Melaka, so kira macam mogok lah :P Second, sya tak suka satu keluarga ni. Ya Allah! kalau bab canang cerita memang A+ you know. Astaghfirullahhalazim! Baru je minta maaf. Sorry sorry. Thirdly, para pakcik-makcik yang version student mengelabah. Nak bajet good-good je dekat kampung. Nasib baik sya boleh bersabar kalau tak memang diorang tak nak jejak kaki lagi dekat situ -,- Fourthly, pakcik, abang dan adik sedara yang amat gatal. Case pakcik tak habis-habis nak mengorat sya dengan kakak sya. Padahal baru ada 1 anak, nak tunjuk belang dah. Sya tengok isteri dia tu macam dah anggap sya ni musuh dia nak berebutkan suami dia yang gatal tu. Eiii, tak kuasa sya! Case abang sedara, terpandang-pandang, tersengih-sengih, terkenyit-kenyit. Mata tu dah juling dah lah ada hati nak ngorat orang. Case adik sedara pula gatal sangat. Sampai sya nak tidur dia still ada dekat sebelah. Kena perli dulu baru reti-reti nak pergi. Kalau tak memang sikit-sikit panggil sya. Adik kandung sya pun tak ada nak mengada-ngada macam dia. 

Kalau sya senaraikan lagi, confirm korang tak larat nak baca. Kang tak pasal-pasal korang tweet "Jangan baca blog Syafiqah sebab dia punya entry lebih 800 patah perkataan." Eleh, macam lah ada orang baca blog sya ni kan :( So, itulah antara punca kenapa tahun ni raya sya tak macam tahun yang sebelum ni. Lagi-lagi dengan PMR sibuk nak menakutkan orang lagi lah sya tak ada mood nak celebrate raya tahun ni. Lagipun stay kampung 4 hari je. Hari Rabu sya dah balik KL. Nasib baik lah tak adalah sya kena layan mereka-mereka yang hanya ingin menyakitkan hati ini. Okaylah, sebelum sya mengundur diri sya ingin mohon maaf sekali manalah tahu kutt-kutt ada terkasar bahasa sampai tersinggung tahap max dengan entry sya kali ni sampai nak baling buah tembikai 10 biji dekat lappy, okay? Here a few pictures:-





Raya tahun ni mungkin bermakna jika Mentos disisi :')

Assalamualaikum! Annyeong!

xoxo, syaaa




Ze Superwoman



Annyeonghaseyo, my name is Sya. Welcome to Stardust ! Do follow me and please leave your footprints at my Cbox, okay? Haters , Anons , Copying , Spamming , Ripping and Others are NOT allowed. Don't like my blog? Press Ctrl + Shift + W .  Chingu (s)

I Miss You, Mentos. But you never notice it..



Ze Navigations

Profile
Stuff

Ze Tagboard

Spread some love ♥
No harsh words~

Ze Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Sya

Ze Music

To him. The one who always make me smile. The one who seems to be protective to me. The one who care about me more than himself. I heart you Dear :')