// Starlight ϟ
That Dream~
Wednesday • 5:44 AM • 0 comments




Hello, Earthlings! how do you feel today? I'm fine, but just not in the right mood. korang, sya nak tanya sikit boleh? korang rindu sya tak? cakaplah rindu~ sya tahu korang rindu sya, cuma korang tak nak mengaku kan? okay, sya perasan. Hewhewhew. minggu ni sya amatlah sibuk. dengan sekolahnya, dengan mentor-manteenya, dengan tuitionnya dan sebagainya. amatlah kesal atas kesilapan sya iaitu tidak mengupdate blog sekian lamanya. maafkan saya~ *gaya zizan* okay, sya nak story mory sikit pasal minggu ni yang boleh dikatakan awesome. awesome lah sangat -,-

minggu ni sekolah sya ada buat karnival sukan. semua murid kena masuk salah satu sukan yang disediakan. nak tahu sya masuk apa? tak naklah bagitahu *tutup muka* sya masuk............... sya masuk bola baling. terkejut tak? tapikan sya malaslah nak main. so, sya jadi simpanan je. and sya hanya tunggu siapa yang nak tukar. nasib baik tak ada sesiapa yang gatal nak tukar (Y) okay, sya memang malas. sya tahu tu~ fieqa, dia pun masuk bola baling, jadi keeper untuk rumah Putra. sya, jiaa, ainZ rumah Waja. Waja the bestttttt~ fieqa jaga boleh tahan hebat lah jugak. memang sya tabik spring dekat dia. tapi, dia tak adalah pro sangat macam budak-budak yang wakil sekolah tu. but at least, fieqa ada basic okay ;) I'm proud be your friend, Babe!

and dalam minggu ni jugaklah, sya always balik rumah dalam pukul 5.30 macam tu. dah lah naik bas rapid, nasib baik bas selalu datang awal. sometimes dia datang lambat, alah biasalah tu. jam dekat KL lah jawabnya kalau bas lambat. sekarang ni sya rasa penat gilaaaaaa. tak ada masa nak berehat, masa cepat je berlalu. sedar-sedar dah nak masuk bulan 5 and I'm not ready yet for PMR. punyalah banyak chapter sya kena cover but i'm still with my old life. buat tak tahu je pasal tu, bak kata lain tolak tepi kuttttt ><  adalah sya cuba nasihatkan diri sya ni, tapi tak tahu kenapa tak berjalan. sometimes, homework pun sya tolak tepi. esok mulalah kelam kabut. tolong jangan contohi saya. amatlah buruk kelakuan saya okay :'(

semalam, sya mimpikan seorang hamba Allah ni. sya mimpi yang time tu dia datang sekolah sya. dia datang-datang je jerit-jerit nama sya. kawan-kawan sya yang baru balik dari kantin terus cepat-cepat pergi surau cakap dekat sya yang ada orang jerit-jerit nama sya. sya dah mula takut time tu, manalah tahu budak tu nak cari gaduh ke. sya intai-intai dekat tingkap. a few minutes, tiba-tiba hujan turun. cuaca dalam mimpi sya tu memang nampak macam nak hujan pun. sya tengok rupa-rupanya dia. amatlah terkejutnya sya time tu. semua dah sengih-sengih, sya sepak kang baru tahu :P sya mula-mula buat tak dengar je last-last sya fed up dengar dia terjerit-jerit. kalau jerit nama orang lain takpalah jugak. ini nama sya yang dia nak kecoh-kecohkan.

sya keluar bawa jiaa sekali. sya macam nak tak nak je layan dia. tak tahu kenapa sya layan dia macam tu, kesian dia sya tengok :P dia pun tanya-tanya-dan terus menanya. dan sya hanya kata hrmmm, mmmm, entah, okay dan sebagainya. dia touching dan sya pulak buat tak tahu je :D last-last dia masuk surau bahagian lelaki dan sya pun masuklah surau bahagian perempuan. lepas 15 minit macam tu, dia start balik jerit-jerit nama sya. sya dah geram gilaaa time tu, sya keluar sya jerit suruh dia diam. then, dia cakap kalau kau nak aku diam kau kena janji dengan aku yang kau akan tunggu aku. sya katalah yang sya tak nak, sya tak ada masa untuk semua tu. dia still jerit-jerit-dan menjerit. time tu, dia pergi berdiri dalam hujan. semua suruh sya pujuk dia. sya rasa serba salah gila time tu. lamalah jugak sya fikir apa yang sya nak buat.

dan akhirnya, sya mengalah. sya keluar, sya pujuk lah dia. punyalah tinggi ego dia, tak nak mengalah melainkan sya janji sya akan tunggu dia. sya pun marahlah dia~ buat apa sya tunggu dia apa semua, buang masa aku je macam tulah jugak sya marah dia. dia cakap, dia tak kira, kau kena janji jugak~ sya tak tahu nak buat apa sya pun kata okay, aku janji. sya hulur tangan nak tarik dia dekat jalan yang ada bumbung, yang dia pulak pergi tarik tangan sya. habis baju sekolah, beg sekolah, semualah, basah kena hujan. sya dah geram gila time tu, sya kejar dia kira nak pukul macam tulah. semua gelak tengok telatah sya dengan dia time tu. the end, dua-dua dah penat, dua-dua fed up. sya cadang nak merajuk, tak nak kawan dia 2 minit :D dia pergi kejar sya, then dia bisik dekat telinga sya 3 miracle words. sya tergamam gila time tu. then, sya terjaga.

lepas bangun tu, sya............... sya................. tak tahu nak describe macam mana. tapi, semua tu mimpi je. entahlah akan jadi kenyataan ataupun tidak. sampai sekarang sya ingat lagi detik-detik indah kitorang dalam mimpi tu. lagi-lagi time dalam hujan tu, amatlah comel bagi sya. tapi, sya tak faham. kenapa dia suruh sya janji dekat dia yang sya akan tunggu dia? dia nak pergi mana? semua persoalan bermain di kotak fikiran sya. amatlah risau lepas mimpi tu, tapi sya try untuk berfikiran positif. sampai sekarang, mimpi tulah yang buatkan sya tersenyum riang, gembira dan seronok. sedih pun ada jugak, semuanya bercampur-baur. sya berdoa yang dia sentiasa dalam keadaan yang baik-baik saja, dan selalu riang melewati hari yang penuh cabaran. Amin :')

Kerana cintakan saudari, sahabat mengorbankan jiwa :') 

Assalamualaikum! Annyeong!

xoxo, syaaa




Ze Superwoman



Annyeonghaseyo, my name is Sya. Welcome to Stardust ! Do follow me and please leave your footprints at my Cbox, okay? Haters , Anons , Copying , Spamming , Ripping and Others are NOT allowed. Don't like my blog? Press Ctrl + Shift + W .  Chingu (s)

I Miss You, Mentos. But you never notice it..



Ze Navigations

Profile
Stuff

Ze Tagboard

Spread some love ♥
No harsh words~

Ze Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Sya

Ze Music

To him. The one who always make me smile. The one who seems to be protective to me. The one who care about me more than himself. I heart you Dear :')