// Starlight ϟ
the time has come
Sunday • 3:41 AM • 0 comments




okay , semalam eyka tak berpeluang nak mengupdate blog sebab eyka terlalu rajin membuat ulangkaji atas nasihat parents eyka . so eyka nak cover balik laa . mula daripada semalam , okay ?

saturday :-

hari permulaan untuk segalanya . eyka dah start pergi tuition , P . T . Martin . sebelum pergi tu , online sekejap . macam biasa kalau buka muka buku tengok notify then log out . kemas rumah sikit , gantung baju apa semua then siap2 pergi tuition . kelas start pukul 4.00 p.m until 6.15 p.m . keluar rumah pukul 3.16 p.m macam tu . dah laa jalan kaki dari cendana apartment ke stesen LRT salak selatan . jauh laa jugak . sampai dekat station LRT dalam pukul 3.32 macam tu , tunggu train dalam 5 minit then sampai station pudu turun pergi P . T . Martin . eyka masuk office P . T . Martin tu dulu nak bayar yuran for this month then dapat buku pergi masuk kelas . 

time tu eyka tak tahu kelas for form 3 dekat mana eyka pon patah laa balik pergi dekat office . time tu jugak terserempak dengan seseorang ni yang sungguh cute . dia tanya form berapa eyka cakap laa form 3 . then dia cakap sama laa , alang2 dia cakap sama tu eyka pon ikut laa dia sampai dekat kelas . dia ajak duduk sebelah dia , ouwhh okay . eyka pon duduk laa . kenal2 , rupanya kitorung ni duduk area yang sama . dia duduk penara , eyka duduk cendana . nama dia ...... cuba teka ? nama dia atiqah , orang panggil dia eyka . sama dengan saya ! nama fb dia eyka lee . eyka dah add dia rupanya , dalam bulan lepas tak silap . patut laa macam kenal je :)

sunday :-

hari ni eyka lambat masuk kelas . lambat 5 minit . nasib baik cikgu tak masuk lagi . cikgu ada hal katanya . sebenarnya eyka dah keluar awal dah pukul 10.55 a.m . eyka ingat hari ni kelas pukul 11.15 a.m tu eyka keluar awal tu . rupa - rupanya pukul 11.45 a.m baru kelas start . kalau pergi awal atiqah dah sampai ke ? eyka pon cakap laa dekat ayah eyka yang kelas sebenarnya pukul 11.45 a.m . ayah eyka hantar laa balik dulu . duduk2 tengok jam pukul 11.28 dah ! aduhhh , macam mana boleh terlajak ni ? eyka target sampai sana tepat2 , last2 lambat 5 minit . eyka pon duduk laa sebelah atiqah . eyka tanya belum start lagi ke , dia kata belum , cikgu belum masuk lagi . 

eyka pon prepare laa buku apa semua . time kelas science tak boleh belah je . ada budak ni , handsome laa jugak tapi kawan sebelah dia lagi handsome . teacher bagitahu form 3 nanti belajar apa semua . teacher cakap2 sampai laa satu bab ni , bab reproduction . time tu kitorung tengah salin , teacher fikir lain . kitorung gelak laa . then , teacher cakap nanti teacher tunjuk laa jantung ayam apa semua . lepastu , sapa nama budak ni ehh ? mr. noise laa . kawan mr. noise ni tanya jantung ayam dengan jantung kita sama ke , teacher kata sama cuma jantung ayam kecil jantung kita besar sikit . teacher tanya tahu tak jantung ayam macam mana , kitorung diam je , eyka malas nak jawab . mr. noise ni cakap laa macamni2 apa semua . 

teacher pulak time tu rajin , teacher pon lukis laa . teacher lukis tu agak aneh sikit . kalau korung ada time tu korung daa fikir lain tahu . mr. noise cakap padam teacher , saya ni sensitive sikit . teacher pon padam then teacher kata jangan stim sudah . eyka gelak je laa . ouwhh ye ! eyka rasa mr. noise suka dekat atiqah laa . time dia explain jantung ayam macam mana dia pandang atiqah je . macam dia explain dekat atiqah sorang je . eyka diam je laa , pastu usha2 kawan dia XD eyka2 , stop it laa ! cuba mature sikit . kau dah nak PMR daa ni . lepastu time english , kerani bagi card . card tu kerani bagi dekat geng mr. noise ni . geng mr. noise semua dah ambil card dia hulur laa dekat atiqah , sempat lagi dia kata hai . haha , kelakar pon ada jugak time tu XD 

p/s : eyka tadi buka blog cik hashimah . Alhamdullillah , cik hashimah kita dah sihat ! kau sayang aku ? well , aku tahu tu , sapa tak sayang akukan ? semua sayang aku XD *yeke? kau nak buli aku ? tak bolehhh ~ hikhik , kau buli aku aku buli balik , kawan :> 

assalamualaikum ! annyeong ! 

lot of love
-eyka-
xoxo, syaaa




Ze Superwoman



Annyeonghaseyo, my name is Sya. Welcome to Stardust ! Do follow me and please leave your footprints at my Cbox, okay? Haters , Anons , Copying , Spamming , Ripping and Others are NOT allowed. Don't like my blog? Press Ctrl + Shift + W .  Chingu (s)

I Miss You, Mentos. But you never notice it..



Ze Navigations

Profile
Stuff

Ze Tagboard

Spread some love ♥
No harsh words~

Ze Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Sya

Ze Music

To him. The one who always make me smile. The one who seems to be protective to me. The one who care about me more than himself. I heart you Dear :')