// Starlight ϟ
Shopping
Tuesday • 11:34 PM • 0 comments



okay hari ni eyka , my mum dengan ayuni pergi shopping . shopping ke ? #takla,syaf ! hikhik , sebenarnya pergi jalan2 je . beli barang ? i don't think so . ambil barang atau tuntut barang ? i think that's the answer . eyka dari rumah laa kan , keluar dari rumah niat dulu , hehe . keluar rumah pergi ambank kejap . my mum ada urusan nak settlekan . dah sampai dekat bank , my mum pulak terlupa nak bawa IC . so , kitorung pon pergi laa cari cab , nak pergi station LRT salak selatan .

sampai dekat salak selatan bayar apa semua , my mum kata pergi masjid jamek . huh , masjid jamek ? nak shopping apa ? boleh jugak ! itu laa yang eyka fikirkan time tu . rupa2 nya tak . masjid jamek kan boleh tukar dari LRT ke , apa nama train tu ehh ? aduh , eyka2 ! hah , Terminal Putra LRT ! tukar train dekat situ beli tiket nak pergi setiawangsa . eyka masuk situ tahu apa eyka cakap , wah ! cunnya ! eyka cakap perlahan je laa . ye laa , first time tu masuk dekat situ . sebelum ni mana pernah !

train tu lalu bawah tanah tahu ! #korungdahlamatahuponkan? best tahu ! dah lalu bawah tanah tu , dekat station damai tak silap dah tak lalu bawah tanah . bila keluar je bawah tanah mata ni silau , terkejut laa jugak . ingatkan train ni pergi station semua lalu bawah tanah . sampai je station setiawangsa turun pergi ambil baju sekolah .eyka dapat bantuan pakaian persekolahan . laa ~ ambil baju sekolah rupanya ingatkan nak pergi mana laa tadi . hikhik , eyka ni banyak sangat berangankan ? haha , sampai sana ingatkan tak ramai laa orang . last2 punya laa ramai dekat situ .

my mum naik dekat office tu , eyka ikut je laa . naik2 jumpa laa orang2 yang bergelar lelaki yang cute2 handsome2 . dekat bawah banyak jumpa takkan dekat atas tak ada kan ? then , my mum tanyalah apa semua dekat seorang akak ni . akak ni kata akak pergi makan dulu pukul 1. 45 macam tu akak datang balik ambil nombor . my mum dah dengar akak tu cakap macam tu kitorung pon pergilah makan . then , habis makan semua kitorung patah laa balik .

sampai sana , ada seorang mak cik ni kata naik atas ambil nombor . akak dah dapat dah . my mum dengar memang menyirap time tu jugak . aduh , dah dapat nombor ? menyesal pulak keluar awal . my mum naik atas cakap apa semua dekat seorang akak ni , then tiba2 ada seorang akak ni , akak yang suruh pergi makan dulu tu dia cakap akak ni sama dengan pak cik tadi , padahal anak dia seorang je . hamboii ! nak je sound dekat situ jugak . akak tadi pandang my mum pastu my mum jeling , akak tu terus masuk office .

dekat situ eyka ada jumpa kawan lama eyka , miza nur hanisah . #betulkeejanamadia? akak tadi cakap kalau ada anak seorang share laa nombor dengan dia . eyka time tu seorang je , so my mum share laa nombor dengan miza tu . last2 eyka share dengan seorang mak cik ni nombor dia 97 . nombor pertama yang akak2 kat office tu panggil . miza tak tahu dia share dengan siapa . dekat dalam tu boleh try baju apa semua . tahu tak tempat try baju tu semua lelaki dengan perempuan campur kowdd , eyka dekat situ malu2 nak try XD

dah dapat apa semua naik Terminal Putra turun Masjid Jamek pergi Salak Selatan . time tu jugak my mum kata khairudin dapat RM100 hari ni . kelam kabut my mum nak kejar train sampai Salak Selatan naik cab . pak cik cab tu tanya mahu pergi mana ? my mum cakap pergi SK. Seri Tasik . pak cik tu tanya dekat mana tu ? terkejut eyka tahu ! my mum pergi sekolah eyka balik rumah . dah tak larat . lama laa jugak dari pukul 11 a.m sampai pukul 5 p.m . then a few minutes , my mum balik my mum kata RM100 tu dapat hari khamis . nasib baik eyka tak ikut :)

assalamualaikum ! anyeong!

lot of love
-eyka-
xoxo, syaaa




Ze Superwoman



Annyeonghaseyo, my name is Sya. Welcome to Stardust ! Do follow me and please leave your footprints at my Cbox, okay? Haters , Anons , Copying , Spamming , Ripping and Others are NOT allowed. Don't like my blog? Press Ctrl + Shift + W .  Chingu (s)

I Miss You, Mentos. But you never notice it..



Ze Navigations

Profile
Stuff

Ze Tagboard

Spread some love ♥
No harsh words~

Ze Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Sya

Ze Music

To him. The one who always make me smile. The one who seems to be protective to me. The one who care about me more than himself. I heart you Dear :')