// Starlight ϟ
2012 , be nice to me !
Wednesday • 1:33 AM • 0 comments




hello, earthlings! how's holidays? is it fun? mesti fun kan? holidays ni Sya tak ada pergi mana2. bosan kan jadi Sya? tapi tak apa, Sya tahu parents Sya ada buat perancangan yang lebih baik dari apa yang Sya rancangkan. anyway, holiday ni korang pergi mana je? nak tahu jugak! mesti best kan? holidays ni Sya pergi tuition and duduk rumah je. kalau kaki ni gatal, naik turun tangga je lah dekat pangsapuri rumah Sya ni xD so, siapa2 yang duduk dekat dengan rumah Sya, and nak jumpa Sya, cari dekat tangga tepi rumah Sya. InyaAllah korang dapat jumpa. kalau tak ada it's mean time tu kaki Sya ni tak gatal nak jalan sana sini xD

next year Sya dah form3, and semua mestilah tahukan kalau form3 mestilah PMR! and at the same time kakak Sya next year dia form5 so SPM! kitorang sama2 duduk peperiksaan yang boleh tahan besar lah jugak. boleh tahan? SPM tu dah kira besar lah! so good luck kepada siapa yang akan mengejoin kitorang. siapa yang PMR tu anda target berapa? Sya target 9A's dalam tangan. InsyaAllah, dapatlah 9A's tu! 9A's? ha'ah, Sya ambil bahasa arab. so, tambah 1 subject lah kan? korang semua janganlah stress sangat. kalau stress susah! korang baca apa pon InyaAllah dia masuk. kenapa InsyaAllah? 

ye lah, korang baca buku time korang stress, so tak semua yang korang baca akan masuk, hanya sesetengah saja. so, kalau korang nak semua benda yang korang baca masuk senang je. cikgu Sya cakap time kita baca buku tu kena ada FUN waktu tu and kita baca buku tu sebab kita nak, kita ikhlas bukan sebab kena paksa ke apa ke . nak tahu kenapa? sebab Sya rasa memang tak masuk lah kalau ada perasaan macam tu. Sya cakap macam ni sebab Sya sendiri pernah buat. time tu ibu Sya suruh Sya baca buku tau, and time tu Sya rasa malas sangat nak baca buku. 

ye lah, dalam satu minggu tu asyik menghadap buku je, rasa macam bosan pon ada jugak kan? dah ibu Sya suruh, Sya ikut je lah. nak lawan kata ibu tak baik. so, Sya baca lah buku, buatlah ulangkaji. time tengah baca buku tu, Sya bukan concentrate, Sya pergi main pen lah, itulah, inilah. memang tak masuk lah kan? then, Sya baca-2, Sya rasa apa yang Sya baca tak semua masuk. Sya pon buatlah latihan subject yang Sya baca tadi . nak tahu dapat berapa markah? 5/11! terer kan? baca nak rak tapi 5 je betul dari 15 soalan. itu baru 15 soalan belum lagi 40 soalan kan? so, kalau nak baca buku tu kena ada FUN dulu, okay?

assalamualaikum ! annyeong !

Lot of love
-Sya- 
xoxo, syaaa




Ze Superwoman



Annyeonghaseyo, my name is Sya. Welcome to Stardust ! Do follow me and please leave your footprints at my Cbox, okay? Haters , Anons , Copying , Spamming , Ripping and Others are NOT allowed. Don't like my blog? Press Ctrl + Shift + W .  Chingu (s)

I Miss You, Mentos. But you never notice it..



Ze Navigations

Profile
Stuff

Ze Tagboard

Spread some love ♥
No harsh words~

Ze Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Sya

Ze Music

To him. The one who always make me smile. The one who seems to be protective to me. The one who care about me more than himself. I heart you Dear :')