// Starlight ϟ
6 orang dalam kelas ^^
Wednesday • 7:44 PM • 0 comments




hari niy , dekat kelas hanya ada 6 orang daripada 19 orang . bagus ta ? okay , sebenarnya 10 orang daripada 19 orang  niy terlibat dengan satu acara niy . diorunkk kira wakil sekolah laa pergi menonton dekat sana . gang eyka yang pergi 2 orang je , syida dengan aina . eyka , jiaa dengan fieqa ta dapat pergi sebab result perika ba kitorunkk low daripada yang dapat pergi , uhh yang terlepas niy . fieqa dengan jiaa ta datang . nasib baik ada sala . pastu dalam kelas tadi majoriti ta belajar . yang belajar pon science dengan mathematics . uhh je . science tadi best gile ! na dengar cerita ? serious ? ta mengantuk ke ? ye laa , eyka cerita . ceritanya bermula bergini #tapayahlayanbudakgileniy

waktu science :

eyka     :  teacher , hari niy belajar apa ?
teacher : hari niy sambung semalam laa , tapi sambung sikit je . okay , kita start ( lampu still menyala )
shafi     :. teacher suis jauh laa . ta ada remote ke ?
eyka     : ada remote ke ? ( buat blur )
shafi     :  ishh , mana ada . malas laa ( sambil gelak )
tina       : ta apa , biar saya yang tutupkan . hari niy saya rajin .
teacher : okay , dalam support system ada invertebrates and vertebrates . berapa bahagian support system ?
shafi      : ada dua !
tina       : ha'ah , ada dua .
teacher : apa dia ?
shafi     : invertebrates dengan vertebrates .
teacher : salah . 
tina       : betul kan teacher .
teacher : salah .
eyka     : teacher tanya apa ? saya ta faham . 
teacher : saya tanya berapa bahagian support system ?
eyka , shafi , mukhlis , jiaa , tina dengan sala : hhhhrrrrmmmm .........
eyka     : hah ! skeletal dengan muscular system .
teacher : betul , bahagian support system skeletal dengan muscular system .
shafi dengan eyka ( main lawan mata sebab eyka dapat jawab )
teacher : bla bla bla bla bla .......
shafi     : mukhlis , leech uhh lintah ke pacat ?
mukhlis : lintah kan ke pacat ?
shafi     : ye ke ? syaf , leech uhh lintah ke pacat ?
eyka     : lintah kan .
shafi     : teacher leech uhh lintah ehh ?
teacher : lintah .
eyka     : hah , betul laa .
teacher : haiwan yang ada exoskeleton dia ada kulit keras yang protect badan dia . then , haiwan kan makin membesar so kulit uhh akan automatic tertanggal dan akan digantikan dengan kulit baru .
tina       : ohh , macam cerita spongebob uhh ke ? yang kulit ketam uhh tercabut pastu nanti dia tumbuh balik .
teacher : huh ?
tina       : alaa , dalam cerita spongebob uhh laa teacher .
mukhlis : wey , niy episode berapa niy ? aku ta tengok kowdd .
eyka     : niy episode yang time mr.krab uhh na pergi perjumpaan uhh .
mukhlis : ohh , yang na pergi jumpa kawan kawan lanun dyea dulu uhh ?
eyka     : hah ! yang uhh laa .
mukhlis : ohh ...
shafi     : daa masuk cerita spongebob daa . teacher sambung balik teacher .
teacher : uhh cerita kartun kan ? ta tahu laa betul ke ta . bla bla bla bla bla .. okay , contoh macam jellyfish .
tina       : teacher , jellyfish uhh dyea ada current ehh ?
teacher : huh ? mana ada .
tina       : habis uhh , dalam cerita spongebob dyea punya jellyfish ada macam current je .
eyka     : daa masuk bab spongebob lagi .
teacher : mana ada . mungkin kulit jellyfish niy diperbuat daripada lut sinar .
tina       : ohhhh ...

sampai laa masa pertama habis masa kedua ta belajar.....

waktu mathematics :

mukhlis posing posing sebab jiea bawa phone so snap picture laa . time na ambil gambar semua .....

shafi      : syaf , mukhlis , sala masuk laa .
mukhlis dengan sala : hrmmm , ye laa ( diorunkk ingat shafi suruh blah )
eyka     : wey , natul suruh join sekali bukannya blah . adoyai ....
mukhlis : laaa , ingat kan suruh blah tadi .
sala      : posing ?!
eyka    : cepat laa nanti teacher datang .

tengah posing ......

shafi    : wey , jap goyang laa ..
jiea     : huh ?
shafi   : lagi sekali .

banyak laa jugak kitorunkk pose tapi kebanyakannya semua goyang .

eyka    : wey , teacher daa datang . 
jiea      : natul , cepat laa . 
tina      : apa kata biar aku yang ambil gambar kau pergi pose .
shafi    : ohhh , okay .

tengah pose ......

teacher : 2c sini .... ( sambil menjerit )

kitorunkk buat dono , macam ta dengar .....

teacher : 2c sini .... ( lagi kuat , nyaring pon ada jugak )

kitorunkk buat dono jugak sebab time uhh tengah pose ...

teacher : 2c sini ..... ( lagi kuat dengan nyaringnya ya Allah )

jiea daa tergelak pastu eyka pon tergelak , time uhh belum lagi snap . adoyai !

jiea       : wey , nanti laa ambil gambar . teacher daa menjerit daa uhh . kita pula boleh buat dono je (tergelak)
eyka     : nyaring kowdd suara teacher ( tergelak )

diorunkk pon gelak sekali ..... sampai laa waktu balik ...... okay laa sampai sini je . bye !

assalamualaikum ! annyeonghaseyo !

-eyka-

xoxo, syaaa




Ze Superwoman



Annyeonghaseyo, my name is Sya. Welcome to Stardust ! Do follow me and please leave your footprints at my Cbox, okay? Haters , Anons , Copying , Spamming , Ripping and Others are NOT allowed. Don't like my blog? Press Ctrl + Shift + W .  Chingu (s)

I Miss You, Mentos. But you never notice it..



Ze Navigations

Profile
Stuff

Ze Tagboard

Spread some love ♥
No harsh words~

Ze Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Sya

Ze Music

To him. The one who always make me smile. The one who seems to be protective to me. The one who care about me more than himself. I heart you Dear :')